Husref Musemić uoči susreta sa Metalleghe: Nama ne nedostaje motivacije!

Na Gradskom stadionu u Banja Luci u okviru petog kola lige za opstanak snage će odmjeriti Metalleghe i Mladost DK. ”Domaćinu” gori pod nogama i bitan im je svaki bod, ali ni gosti iz Doboja kod Kaknja još teoretski nisu osigurali opstanak.

Nama ne nedostaje motivacije. Ništa još nije gotovo oko opstanka pa samim tim smo i maksimalno koncentrisani i spremni za susret koji nam slijedi. Obzirom da smo imali žestok tempo prethodnih sedmica malo smo i umorni, ali želimo da protiv Metalleghea odigramo što je bolje moguće i pokušamo ih iznenaditi. Oni su pokazali da su čvrsta ekipa, da ne primaju puno golova, ali isto tako i ne postižu mnogo, rekao je trener Mladosti Husref Musemić.

Svoje mjesto među startnih 11 trebao bi naći i Pavle Sušić koji u posljednje vrijeme igra veoma dobro.

Nakon ispadanja u polufinalu Kupa BiH okrećemo se u potpunosti domaćem prvenstvu kako bi osvojili što je moguće više bodova u preostalih šest utakmica. Metalleghe je neugodna ekipa, to su do sada nekoliko puta pokazali. Očekujem da će biti čvrsta utakmica i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata kako bi mirnije ušli u nastavak sezone, rekao je Pavle Sušić koji u posljednje vrijeme dobija sve više prilike za igru kod Husrefa Musemića.

Susret sa Metallegheom će propustiti Mirza Rizvanović i Milivoje Lazić, kao i Senad Karahmet, dok će se u startnih 11 vratiti Adnan Šećerović koji nije imao pravo nastupa u Kupu Bosne i Herecgovine.

Vjerovatnih 11 protiv Metalleghea: Velić, Galić, Laštro, Isaković, Gačan, Sušić, Šećerović, Brkić, Kuzmanović, Šišić, Ramović.

Duel između Metalleghea i Mladosti DK igra se u subotu 22. aprila u 17 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci.

E.Š