Irfan Čengić dao ostavku na sve funkcije u SDP-u jer Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva

Zastupnik u Parlamentu FBiH Irfan Čengić podnio je ostavku na sve funkcije u SDP-u jer Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva.

Čengić je ovo objavio rekavši da se nema namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi i da bi više volio da je umro, nego što je bio sam sa Bogićem u kancelariji dok su pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini.

“Bogić Bogićević je jednostano previše dobar za ovaj grad za ove ljude. Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade”, kazao je Čengić.

Dodao je da je podnio ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva, a odgovornost mora biti standard u politici.

Ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića. Mnogi pitaju zašto moji privatni prijatelji nisu danas glasali, sa dva vijećnika sam blizak. Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi”, zaključuje Čengić.

Podsjećamo, samo nekoliko trenutaka prije Čengićeve odluke, Bogić Bogićević je objavio da odustaje od utrke za gradonačelnika Sarajeva.