Isak: Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana funkciju direktora ću da obavljam profesionalno i časno!

“Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana tj. od dana kada sam imenovan za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, ostajem ustrajan u namjeri da funkciju direktora obavljam profesionalno i časno.

Već sam održao niz konstruktivnih sastanaka s odličnim timom saradnika, detaljno sam obišao svaki segment Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao se s izazovima s kojim se susreće zavod kojim rukovodim.

Moj cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično. Nema, ne smije i neće biti nedodirljivih i privilegovanih. Kao direktor, vjerujem u pružanje prilika osuđenicima za ispravljanje grešaka i ponovno uključivanje u društvo zbog čega će se posebno voditi računa o pravu na čovječno postupanje.

Fokus će biti na obrazovanju, profesionalnom razvoju, resocijalizaciji i smanjenju recedivizma. Uskoro ću sa zadovoljstvom transparentno prezentirati medijima i građanima Bosne i Hercegovine kako se profesionalno, časno i dostojanstveno obavlja ova važna funkcija”, istakao je Rusmir Isak.