Iskre nakon prve sjednice u Kaknju: Kakanjski SDP “optužuje” DF !

Poslije konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Kakanj, polahko,ali sigurno otvaraju se političke karte. Novi/stari predsjedavajući  gdin. Slaven Katičić je na samoj sjednici, a i u izjavama za medije, jasno izjavio ko čini novu većinu u Općinskom vijeću Kakanj i ko je IZRAZIO ŽELJU da se priključi istoj.

Mnogim građanima je bilo pomalo čudno zašto je kandidat za načelnika Općine Kakanj i predsjednik Općinske organizacije DF-a – Sedmedin Amiđić, kompletan svoj medijski prostor koristio za napad na SDP i SDP-ovog kandidata za načelnika.

Također, svi su se nadali da će DF kao ljevičarska stranka (bar su se tako predstavljali, a poslije današnje sjednice Vijeća – sve je kristalno jasno) podržati kandidata za narodnog načelnika Fuada Breščića. Kada je ta podrška izostala, svima je bilo jasno da je pravi i jedini razlog Sedmedinove kandidature bila podrška upravo SDA-ovom kandidatu za načelnika.

Kakanj je izgubio šansu da dobije narodnog načelnika, a tu šansu je prokockao upravo DF – to kakanjska javnost mora znati.

Poštovani građani, ukoliko ste svoj glas dali DF-u na proteklim izborima,zapravo ste svoj glas dali stranci SDA, nažalost!

OO SDP Kakanj