IZ GRIJANJA TVRDE DA SU RADI ELEKTROPRIVREDE IZNUĐENI POVEĆATI CIJENE: GRAĐANI NA FB NEGODUJU NAKON ODLUKE O POVEĆANJU CIJENA GRIJANJA

Nakon što je EP BiH povećala cijene isporuke toplotne energije prema JP Grijanje, JP Grijanje OV je uputilo prijedlog o utvrđivanju novih, povećanih cijena svojih usluga na pretprošlu i prošlu sjednicu OV Kakanj. Naime, na prošloj sjednici Vijeća formiran je pregovarački tim sastavljen od vijećnika, predstavnika Općine Kakanj i JP Grijanje Kakanj, koji je, sa predstavnicima EP, radio na usaglašavanju načina formiranja cijena toplotne energije, međutim bezuspješno.

Kako je potvrđeno na posljednjoj sjednici OV Kakanj do povećanja cijena grijanja u Kaknju će ipak doći a prijedlog, kojim su definisane nove veće cijene grijanja, usvojen je sa 18 glasova za i deset glasova protiv.

“Mi smo i na prošloj sjednici OV rekli da je ovo jedna odluka koja je iznuđena zbog odnosa JPEP BiH koje je jednostrano podiglo cijene. Razgovori sa Elektroprivredom nisu urodili plodom. Imali smo situaciju da li da rad JP Grijanje dovedemo u pitanje ili da radimo rebalanse budžeta i na taj način obezbijedimo sredstva. Svako je odlučio po svojoj savjesti – smatra predsjedavajući OV Kakanj Slaven Katičić.

Mišljenja građana su malo podijeljena ali većina nije za povećanje cijena grijanja u Kaknju.