JP VODOKOM: Posljednje očitanje stanja na vodomjerima u ovoj godini trajaće do 25.oktobra!

zd170205krvodomjer

Obavještenje

Obavještavamo korisnike naših usluga u seoskim i prigradskim područjima da je u toku očitanje stanja na vodomjerima, te da je ovo očitanje posljednje u ovoj godini. Kako je to već i ranije bila praksa da se zbog vremenskih prilika posljednje očitanje vrši u oktobru preporučujemo da nakon očitanja uredno zaštitite mjerila i šahtove.Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje u mjesecu oktobru.

Preporučujemo da vaše obaveze odnosno račune izmirujete na vrijeme, a našim inkasantima na terenu omogućite nesmetan pristup mjerilima do 25. oktobra.

Ukoliko ne budete prisutni prilikom dolaska inkasanta molimo da lično prijavite stanje na mjerilu kako bi se što korektnije izvršilo zaduženje za predstojeću zimsku sezonu.

Prijave putem telefona 55 79 50 ili e-mail-a [email protected].

Poziv

Na osnovu Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade („Sl.novine ZDK“ 4/16) pozivamo vlasnike etažnih jedinica da u što kraćem roku, a najkasnije do 15.10.2016. godine, dostave ZK izvadak, što je prema navedenom Zakonu obaveza.
Dakle, ZK izvadak, trebaju predati samo oni vlasnici etažnih jedinica u čijem je stubištu nadležni Upravitelj „VODOKOM“. Vlasnici koji imaju drugog Upravitelja ne trebaju donositi pomenuti izvadak.
Propisane snakcije odnosno kazne prema vlasnicima koji u navedenom roku ne dostave izvadak, odnosno dokaz o vlasništvu, iznose od 200 do 1000 KM.
ZK izvadak vlasnici mogu dostaviti svakim radnim danom u direkciju „VODOKOM-a“, kancelarije 3 ili 9.

Više informacija možete dobiti i putem telefona 55 79 50.