“Kada sam došao u Liverpool jeo sam samo zaleđenu pizzu jer sam samo znao to da napravim”

Mladi engleski fudbaler Joe Gomez na ljeto 2015. godine stigao je u Liverpool iz Charltona, ali je muku mučio nakon dolaska u novi grad. Pored toga što se nije najbolje snašao u novom klubu veoma teško mu je palo to što živi odvojeno od svoje porodice.

Kao 18-godišnjak se prvi put odvojio od svoje porodice, ali i djevojke Tamare. Gomez je znao da ga čeka mnogo izazova u novom klubu, no nije ni sanjao da će tako biti i van terena. Djevojka mu je dolazila u posjetu skoro svakog vikenda, no dani bez nje i porodice su bili za njega pravi horor.

“Sjećam se da smo se spakovali i došli u Liverpool. Tamara je bila sa mnom prvu noć, no otišla je u London jer tamo studira. Dolazila je u posjetu skoro svakog vikenda, no u periodima dok sam bio sam je bilo užasno. Nisam znao kako da funkcionišem bez porodice. Nisam znao kuhati i jedino što sam jeo je zaleđena pizza. To sam znao napraviti koristeći mikrovalnu. U klubu su mi kuhari davali neku hranu koju bih podgrijavao kada bih stigao kući”, rekao je Gomez, te nastavio:

“Najviše sam volio kada su mi roditelji dolazili i donosili hranu. Onda bih se osjećao kao kod kuće i nekako bi sve bilo lakše za mene. S vremenom sam se navikavao na sve to. Nisam se puno družio sa saigračima jer sam inače dosadan kao društvo. Išao bih s treninga kući i čekao novi dan. Prve dvije godine su bile jako teške za mene i neću lagati. Ipak, sada je to druga priča i Liverpool je moj drugi dom”.

Gomez je “izgubio” dvije godine karijere zbog teške povrede koljena, ali se vratio jači iz svega toga. Jurgen Klopp mu je dao šansu da se pokaže i on je to iskoristio na pravi način.

(sportsport.ba)