Kakanj II još bez rasvjete, iz Zavoda kažu da se radi na otklanjanju kvara

Već nekoliko dana MZ Kakanj II je bez rasvjete. Naime, građani su se preko društvenih mreža požalili da rasvjete nema te da naveče nema vidljivosti. Usljed neutvrđenog kvara tri ulice u ovoj mjesnoj zajednici su neosvjetljene pa se i mještani boje, za djecu za sigurnost usljed kretanja.

Uz sve navedeno, između ostalog predsjednik MZ Kakanj II Samir Beganović kaže da je ova rasvjeta dotrajala i stara, te kako treba iznaći rješenje. Potpisane su i peticije te smo se obraćali nadležnima, i još niko nije imao sluha za ovaj problem.

Samir Beganović – predsjednik MZ Kakanj II
Zijad Neimarlija – direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj

“Mi smo upoznati s problemom u ovoj mjesnoj zajednici, radimo na otklonu kvara i mogućim rješenjima. Nije urađeno konkretno puno i ovo se odužilo zbog proteklog praznika i vikenda, kao i pojave problema na još jednom lokalitetu.

U utorak smo pokušali nešto uradit i evo riješili smonešto već na ovom dijelu trafo stanice kod Doma kulture, međutim u MZ Kakanj II su pokušali električari riješiti problem taj dan međutim naveče se pokazalo da nije opet uredu. Jučer su isto intervenisali i zaključili su da se najvjerovatnije radi o prekidu kako se radi na rekonstrukciji vrelovoda, te obzirom da se radi o podzemnim instalacijam, jerovatno je došlo do kontakta negdje do kratkog spoja i da je došlo do prekida u napajanju. Uglavnom, zahtjeva je mnogo i naglašavamo da će se u skladu sa našim prioritetima svi problemi biti riješeni, ali je potrebno da građani pokažu razumijevanje i strpljenje”, rekao je Zijad Neimarlija, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Kakanjinfo