Kakanj nekad i sad: U srijedu izložba “Kakanj kroz vrijeme”

13680448_920011371459729_6809682749723051076_o

Iz JU KSC Kakanj obavještavaju građane da će u Parku Doma kulture biti upriličeno otvorenje muzejske izložbe pod nazivom „Kakanj kroz vrijeme“ u srijedu 03.08.2016. godine sa početkom u 19:00 sati.

Izložba fotografija „Kakanj kroz vrijeme“ predstavlja komparaciju grada Kaknja prije 100 godina i sada, sa potpuno drugačijom arhitekturom od današnje. Fotografije na muzejskoj izložbi „Kakanj kroz vrijeme“ datiraju iz perioda 1915. do 2016. godine te  predstavljaju dokaz brzog i  modernog razvoja grada. Cilj izložbe je prikazati promjene koje su se desile u gradu i doprinijele pozitivnoj urbanoj slici, na usluzi građanima. Kakanj je izrastao iz industrijskog grada u kulturni i sportski centar prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini.

Fotografije koje će biti izložene na izložbi su paralela između onoga kako je Kakanj izgledao  u prošlosti a kako izgleda danas. Idealna prilika da se sjetimo detalja iz prošlosti koji nas vežu za ovaj grad,  da vidimo i osjetimo razvoj grada Kaknja kroz 100 godina. Ove fotografije služe kao svjedok vremena i govore više od hiljadu riječi.

-Koliko je Kakanj napredovao, koliko se izgradio,  posebno u proteklih nekoliko godina, pokazuje muzejska izložba „Kakanj kroz vrijeme“  te će poslužiti kao podsjetnik i amanet za sve generacije koje su odrasle u Kaknju, i uspomena za sve buduće generacije. Pozivamo sve naše sugrađane da svojim dolaskom uveličaju muzejsku izložbu „Kakanj kroz vrijeme“, poručili su organizatori izložbe.

Organizator muzejske izložbe „Kakanj kroz vrijeme“ je JU KSC Kakanj u saradnji sa video produkcijomFrame production i Udruženjem mladih AlterVal.