Kakanj: Policija kontrolom utvrdila da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu

policija-kakanjnj

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zenica

Dana 13.09.2016. godine, u ulici Nikole Tesle, od strane lica B.N. izvršen je fizički napad na S.S. iz Zenice, kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su lišili slobode lice B.N. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 13.09.2016. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka M53-O-504, vlasništvo B.E. iz Kaknja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 13.09.2016. godine, u mjestu Poriječani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.Dž., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane policijski službenika slobode je lišen A.A. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 13.09.2016. godine, u ulici 311. lahke brigade, prilikom vršenja poslova kontrole vozila u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su zaustavili putničko motorno vozilo marke “Renault Twingo”, registarskih oznaka J22-A-022, kojim je upravljao B.S. iz Kaknja, kojom prilikom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 13.09.2016. godine, u ulici Prve zeničke brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Touareg”, registarskih oznaka A93-J-251, kojim je upravljao A.N. iz Zenice, i pješak, malodobni Đ.M. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 13.09.2016. godine, u ulici Braće Pobrić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka E59-K-779, kojim je upravljao M.E. iz Tešnja, i motocikl marke “Yamaha”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao J.S. Tom prilikom, navedeni J.S. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač B.H. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.