Kakanj posjetila delegacija Organizacije za vakufe i humanitarna pitanja Islamske Republike Iran

p1110663-660x330

Srijeda, 28.septembar 2016.godine: U posjeti Kaknju jučer je boravila delegacija Organizacije za vakufe i humanitarna pitanja Islamske Republike Iran na čelu sa Ali Mohammadi Sejratom, predstavnikom vrhovnog vjerskog vođe i direktorom Organizacije za vakufe i humanitarna pitanja IR lran. Posjeta Kaknju je organizirana u okviru četverodnevnog boravka delegacije u BiH u okviru kojeg će biti upriličeno nekoliko posjeta institucijama Islamske zajednice u BiH, a jedan od gradova koje je delegacija posjetila i koje planira posjetiti, uz Sarajevo i Mostar, je i Kakanj.

Zajedno sa članovima delegacije Kakanj je posjetio i direktor Vakufske direkcije Rijaseta islamske zajednice u BiH dr. Senaid Zaimović.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra upriličio je u svom uredu prijem za delegaciju koja je stigla iz IR Iran, a domaćini posjete Kaknju su osim načelnika bili i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj Sulejman ef. Čeliković, te kakanjski privrednici Sejad Zaimović i Iso Zaimović.

Svojim gostima načelnik Nermin Mandra je predstavio Kakanj, njegovu opću sliku, sa posebnim akcentom na privredu i potencijale sa kojima kakanjska lokalna zajednica raspolaže.

p1110660 p1110663 p1110666 p1110669