Kakanjac Mirnes Bajtarević – dijete trgovca i domaćice, voditelj, urednik, menadžer i direktor

“Rođen sam 29. septembra 1979. godine. Dijete sam trgovca i domaćice. Brat i ja smo odrastali u lijepom porodičnom ozračju. Imali smo lijepo i sretno djetinjstvo. Život donese i posebno teške trenutke i izazove.

U periodu kada mi je najviše trebao oslonac, otac je, Božijom voljom, preselio na Ahiret. No, trebalo je podići glavu i nastaviti životnu borbu u čemu je i majka odigrala značajnu ulogu. Danas sam i ja otac i nastojim biti dobar roditelj, poput mojih babe i majke.

Oženjen sam suprugom Aidom, imam dvoje djece, Umu i Hamzu. Supruga je nezaposlena, a moj brat radi u Njemačkoj.Osnovno i srednje obrazovanje sam završio u Kaknju. Visokoškolsko obrazovanje sam stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, smjer finansijsko računovodstvo. Jedan sam od osnivača Udruženja studenata u Kaknju.

Dok sam studirao vozario sam vozom, a vozariti vozom je također korisno životno iskustvo. Uvijek sam nastojao da budem aktivan i da pomažem porodici u osiguranju materijalnih uslova za moje studiranje. Tako sam u vrijeme studiranja radio kao voditelj i urednik muzičkih i drugih emisija na Radiju Kakanj. U srcu sam uvijek, a i danas, nosio snažnu ljubav prema muzičkom stvaralaštvu.

Stoga sam kroz muzičke emisije koje su bile jako zapažene sa slušateljima uživao u domaćoj i stranoj muzici. Bio sam angažiran i kao voditelj mnogobrojnih manifestacija u Kaknju i izvan Kaknja.

Dugo godina sam bio i član horske sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Fadil Dogdibegović Dikan“ Kakanj.Bio sam aktivan i u NVO sektoru. Po završetku visokoškolskog obrazovanja radio sam u NVO „Alternative“ Kakanj na projektima finansiranim od strane Evropske unije.Prošao sam i i iskustvo rada u privatnom privrednom sektoru. Naime, od 2007. do 2015. godine radio sam u privatnoj firmi „Nova Trgovina-S“ na mjestima direktora i izvršnog direktora.Od 2015. godine zaposlen sam u Javnom preduzeću „Grijanje“ d.o.o Kakanj na mjestu direktora.

Po prirodi sam skroman i nemam običaj koristiti privilegije kao direktor JP “Grijanje” Kakanj. Na posao i s posla putujem ličnim automobilom. U JP “Grijanje” sam kao menadžer razvijao i njegovao timski rad jer je to bio jedini način da uspješno savladamo sve izazove koje donosi dotrajala mreža daljinskog grijanja. Svi zajedno smo, u saradnji s korisnicima, uspjeli u namjeri da Kakanj ne bude “grad-slučaj” u pogledu daljinskog grijanja.

Zaljubljenik sam u sport i nastojim da kao sportski radnik budem u službi razvoja i jačanja našeg kakanjskog sporta. Obavljam dužnost predsjednika Upravnog odbora „Odbojkaškog kluba Kakanj 78“, a član sam i Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Rudar“ Kakanj.

Da rezimiran, običan sam, skroman, porodičan čovjek koji njeguje ljubav, razumijevanje i toleranciju među ljudima. Zaljubljenik sam u naš kakanjski zavičaj, a neizmjerno volim i našu državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene specifičnosti.”