Kakanjinfo.com: Evelin Alajbegović – dječak iz Kaknja koji je ujedinio BiH operiran u Istanbulu

587f37a7-3284-449d-92c6-67990a0a0a64-evelin-2-718x446

Sedmogodišnji Evelin Alajbegović iz Kaknja, kojem je dijagnostificiran tumor na mozgu i kojemu su prikupljena sredstva za samo 48 sati nakon objave, operiran u Istanbulu, potvrdio  je za Kakanjinfo.com – Edin Bjelopoljak, koordinator prikupljanja pomoći za liječenje dječaka, ali i na fb stranici koja je napravljena u svhu prikupljanja sredstva aza dječaka.

U pomenutoj akciji prikupljanja novca učestvovale su brojne obrazovne ustanove, firme, građani iz cijele BiH i svijeta, reprezentativac BiH Mirza Teletović, ali i Općina Kakanj koja je sredstva namijenjena za doček Nove godine donirala za Evelinovu operaciju. U proteklom periodu dječak se nalazio u Pedijatrijskoj klinici Jezero. Operaciju su pristale izvršiti tri klinike a stacionirane su u gradovima u Hannoveru, Berlinu i Istanbulu , te je na  kraju  donešena odluka da Evelin operaciju obavi u turskom gradu koja je koštala 130.000 KM, uključujući i sanitetski aviotransport.

Na fb stranici za prikupljanje sredstava za malog dječaka  a koja nosi naziv “Spasimo malog Evelina”, postavljen je post: “Dobri naši prijatelji, naši spasioci,naš Evelin je jučer prošao prvu glavnu operaciju. Operacija je trajala 4 sata, hvala Bogu, sve je prošlo bez komplikacija.
Evelin je dobro reagovao na operativni zahvat i sada je u fazi oporavka i nastavka tretmana.
Bez vas ovo ne bi bilo moguće, hvala vam do neba.
Iskreno Vaši
Evelin i braco Ahmed,
Saliha i Abdulah Alajbegović, zahvalni roditelji”.

H.H./Kakanjinfo.com