Za sedam dana u Domu kulture na repertoaru monodrama “Rod i dom”

16176684_1231987906881930_1039466827_n

Obavještavamo građane  da će se u Domu kulture odigrati pozorišna predstava „Rod i dom“ u srijedu 25.01.2017. godine, sa početkom u 19,00 sati.

U pitanju je monodrama, čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači glumac Irfan Kasumović. Predstava je inače završni master rad iz oblasti Gluma Irfana Kasumovića, te je to još jedan od garanta kvaliteta ove pozorišne predstave.   Predstava „Rod i dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića je drama koja kroz komične situacije, običaje i tradiciju priča tragičnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata, ženi koja predstavlja portret žene uhvaćene u mrežu običaja i tradicije. Predstava je oda o ženi koja ruši okove i glorificira istinske vrijednosti, koje danas prešućujemo i zaboravljamo.Monodrama je o čovjeku iz Sandžaka, ali je itekako priča o metafizici i identitetu čovjeka.

“Razlozi za rad na ovom obliku pozorišne predstave i na ovoj tematici je sigurno najveći test za jednog glumca i povod da se na scenu vrate sve one ljudske vrijednosti koje su danas skoro zaboravljeni pojmovi. Mlade generacije trebaju vidjeti kako se nekad živjelo, po kojim principima su naši očevi odgajani i da tradicija ima lice i naličje. Na neki način, ovo je predstava o prošlim vremenima ali i o nama danas”, poručuju iz produkcije Teatra Kabare Tuzla.

Režija: Vlado Kerošević

Cijena ulaznice je 5 KM!

JU KSC KAKANJ