Kakanjski paroh Dragiša Cvjetković upriličio svečani božićni prijem u parohijskom domu

Kakanjski paroh Dragiša Cvjetković upriličio je u četvrtak 10. januara 2019. godine svečani božićni prijem u parohijskom domu u Kaknju.

Bila je to lijepa prilika da se u prazničnom ozračju porazgovara o brojnim temama.

Prijemu su prisustvovali v.d. načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić, predstavnici vjerskih zajednica, privrednici…

Uz izraze zahvalnosti domaćinu za organizaciju božićnog prijema, gosti na prijemu su i ovom prilikom još jednom akcentirali čvrstu odlučnost da se u 2019. godini realiziraju radovi na rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz kakanjski pravoslavni hram svetih Apostola Petra i Pavla.

Na prijemu je uručena zahvalnica bivšem načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri za pomoć i podršku projektima koje je realizirala Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Podsjetimo, krajem novembra 2018. godine u Kaknju je upriličen sastanak na kojem se razgovaralo o rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju.

Sastanku su prisustvovali kakanjski privrednici, te vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić.

Inicijativa da domaćin sastanka – kakanjski paroh Dragiša Cvjetković organizira ovaj susret s privrednicima i predstavnicima Općine došla je upravo od privrednika.

Želja privrednika i predstavnika Općine je bila upoznati se s projektom rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma kako bi se svi zajedno, i privredni sektor, i Općina Kakanj, uključili u finansiranje projekta.

Nakon što je kakanjski paroh Dragiša Cvjetković predstavio projekat čija je ukupna vrijednost 95.000 KM, izražena je čvrsta odlučnost da se već na proljeće krene s radovima, a finansijeri projekta će biti kakanjski privrednici i Općina Kakanj.