Kakanjski SBB “odavno” na koljenima!?Ostali mandatari punac i zet!

Mediji danas pišu da je SBB napustio čitav Gradski odbor Mostara, čitavo Općinsko Vijeće Konjica i 2 zastupnika iz HNK. Evo da im javimo da je to u Kaknju tako već više od dvije godine.

SBB Kakanj je nakon lokalnih izbora 2016.godine u Kaknju imao svojih 5 vijećnika, zamjenika predsjedavajućeg OV Kakanj ali stranka vođena lošom politikom i ličnim interesima čovjeka koji sebe oslovljava sa “gospodin” i koji je “otjerao” školovane kadrove, dovela je davno upitnost o tome kada će SBB u Kaknju staviti ključ u bravu. Dvije godine kasnije, SBB ostaje sa dva vijećnika.

Otprilike smo 2018.godine preko portala najavljivali drastičan pad rezultata kakanjskog SBB-a kao i predviđanja oko mogućeg “propadanja” ove stranke na lokalnom nivou.

?

U periodu njegovog mandata nikada nismo dobili nijedan odgovor od aktulenog predsjednika Envera Merdića koji od početka mandata kao direktor TE Kakanj za kojeg su vezane brojne afere u nepotizmu u zapošljavanju o kojima su pisali i mnogi drugi mediji i portali a zbog čega su pokrenute revizije i istrage.

Sada je vidljivo da su naši navodi bili više nego istiniti i da se radi o mnogo goroj situaciji poslije Lokalni izbora kada mandate u općinskom vijeću “dobijaju” punac i zet, Enver Merdić i Mugdim Gorak. Tada je i onim pristalicama koje su podržale za izbore ovaj familijarni dvojac ubrzo sasvim bilo jasno da su nasjeli o priču da će možda “dobiti posao”, jer direktorski mandat Merdiću nije produžen na TE.

Tada kreće “cunami” nezadovoljnih koji odlaze iz stranke a prema nepisanom pravilu te politike, mnogi su ostali opravdano “razočarani” i “izrevoltirani” zbog obećanja koja su im data.

Dvojac je mandat dobio kako je i proračunao a simpatizeri stranke samo dobili priliku da kritikuju pod facebooku i kafićima i ništa više.

Pisali smo 2018.godine i sipostavilo se da se sve obistinilo!

Da li se raspada kakanjski SBB? Članovi i osnivači jedan po jedan šalju članske nazad u stranku!

12 Avgusta, 2018

Ovako smo na portalu prije samih izbora: “Čudno je da prije samih izbora u Kaknju procurila “informacija” da je Merdić ponovo direktor TE Kakanj i da je obnovio mandat a onda se postavlja pitanje da li je to samo bilo bacanje “prazne” kako bi se namicali glasovi za ove mandate?

Ostaje da se vidi, šta je prava istina!?

Kako vidimo SBB u Kaknju u odnosu na lokalne ranije izbore je doživio pravi krah u rezultatima i značajan pad odlaskom zvučnih imena ali i mandatara iz ranijeg saziva vijeća!