Kako se zanemaruje kontinuirano vršnjačko nasilje u O.Š. “15 APRIL” Doboj Kakanj? Roditelji povrijeđenog dječaka podnijeli prijavu nadležnim organima!

U proteklih nekoliko dana u O.Š.”15.april” u Doboju kod Kaknja dešava se za njih uobičajena pojava a koja je došla i do samih medija. Naime, dugo, dugo vremena prešućuje se kontinuirano “vršnjačko nasilje” među djecom u osnovnim školama.

Prema navodima izvora bliskom portalu, tako je i prije nekoliko dana jedan slučaj “vršnjačkog nasilja” se ponovio nekoliko puta sa istom djecom, između dva dječaka drugog razreda ove škole.

Sukob među djecom se ponovio po ko zna koji put ali ovog puta je moglo doći do kobnih posljedica povrijeđenog dječaka.

Ista djeca, odnosno isti dječak kojeg ovim putem nećemo imenovati je na velikom odmoru škole ponovo tukao drugog dječaka po ko zna koji put u protekloj ali i ove godine.

Prema riječima učiteljice drugog razreda, slučaj je prijavljen i zaveden u školi, što nam govori da nadležni prosvjetni radnici rade svoj posao ali su dalje nemoćni.

Ovog puta mu je nanio povrede i hematom ispod desnog oka kao i ogrebotine, što je naravno konstatovano u JU Dom zdravlja Kakanj a slučaj prijavljen PS Kakanj.

Iako su roditelji povrijeđenog dječaka u više navrata upozoravali u školi i direktora i pedagoga još prije godinu dana i  o ovom problemu to je zanemareno. Iako su prema našim saznanjima roditelji povrijeđenog dječaka šutjeli i na fin civilizovan način razgovorom pokušali riješiti ovaj problem, nadležne osobe ove škole su zakazalei nisu ništa poduzele na rješavanju a kamoli da čak.

Ovom prilikom roditelji tvrde da je sigurno negdje “zakazalo” a da će sada ovaj slučaj prijaviti dalje nadležnim organima i procesuirati odgovorne zbog propuštanja odgovornosti, ne brige škole i njenih kadrova u koje su roditelji razočarani činjenicom da su odgovorna lica upozoravana u ovaj problem ranije.

Obzirom da na dan kad smo tražili izjavu od direktora škole, istog nismo zatekli u prostorijama škole nadamo se da ćemo drugi put imati sreće da saznamo detaljno o ovom događaju.

Izgleda da je teme o “vršnjačkom nasilju” tajna ili pak samo način na koji će se kroz pojedine škole na račun djece “isisavati novac” za projekte o ovom problemu a konkretnih pomaka niti ima a još što je gore kada se desi problem, zakaže ondje gdje ne bi smjelo da zakaže.

Više informacija narednih dana čitajte na našem portalu  . . . .

KAKANJINFO.COM