Karačić: “Forma je bolja, slijede dobri rezultati”

karacic

Bez obzira što nakon četiri kola Široki Brijeg još uvijek ne zna za trijumf, trener ovog kluba Branko Karačić zadoovljan je onim što su sinoć prikazali njegovi igrači u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog, kao i rezultatom kojim je okončan meč.

“Znali smo kvalitet Zrinjskog i shodno tomu smo se postavili na način na koji smo igrali od početka susreta. Do pogotka Zrinjskog u prvom poluvremenu bili smo ravnopravan protivnik. Ipak, kiksom ili malom neopreznošću gostima smo podarili vodstvo”, rekao je Karačić, koji je u nastavku sve karte nbacio u napad.

“U nastavku smo krenuli ofanzivije, ulazak Menala donio je i bolji ritam naše igre, izjednačili smo i na kraju zasluženo osvojili bod. Bod protiv akutualnog prvaka je dobar zalet za ono što slijedi”, dodao je. Naredno kolo donosi gostovanje Širokog Brijega kod Čelika u Zenici.

“Bod protiv Zrinjskog će, nadam se, biti podstrek za mečeve koji dolaze. Iza nas su utakmice protiv tri najkvalitetnija tima lige i nadam se da sad slijede bolji rezultati, uz vjeru da će i forma biti sve bolja. Moja očekivanja su da u Zenici protiv Čelika ostvarimo prvi trijumf sezone”, rekao je Karačić.

sportsport