Komesar Šut u svom uredu ugostio sveštenika Marka Maleša

sastanak_-posjeta_oktobar_2016_images_slike_saopcenja_oktobar_2016_thumb_medium420_300

Jučer je policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je u svom uredu ugostio sveštenika Srpske Pravoslavne crkvene opštine Zenica, Marka Maleša.

Komesar Šut je izrazio dobrodošlicu svešteniku Malešu i zahvalio se na posjeti, koja je, kako je naglasio, prilika da se u jednom prijateljskom i dobronamjernom ambijentu razgovara o svim segmentima djelovanja policijskih službenika, koji u osnovi svog rada imaju rad u zajednici, stvaranje partnerskog odnosa sa zajednicom, te uočavanje i reagovanje u okviru utvrđenih nadležnosti, na sve pojave i ponašanja pojedinaca i grupa koja nisu dozvoljena i koja mogu ugroziti i narušiti miran i dostojanstven život svih građana.

Tom prilikom je takođe razgovarano o pitanjima bezbjednosti svih građana na području Zeničko-dobojskog kantona, naročito sa aspekta bezbjednosti vjerskih objekata i vjernika. Sveštenik Maleš je tokom razgovora istakao zadovoljstvo stanjem na terenu, svjestan napora koje policija u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu ulaže na unapređenju postojećeg stanja i održavanju stanja bezbjednosti zadovoljavajućim i povoljnim, te ukazao na veoma dobru saradnju koja se u proteklom periodu ostvarivala sa nadležnim policijskim stanicama i generalno sa svim policijskim službenicima na terenu.

Prilikom ovog susreta sveštenik Maleš je komesaru Šutu, u znak zahvalnosti, a zbog ličnog doprinosa komesara i pomoći u obnovi Crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Zenici, uručio zahvalnicu.

Zahvaljujući se na ovom vrijednom priznanju, komesar Šut je još jednom izrazio zadovoljstvo posjetom, te ukazao na potrebu konstantne saradnje i komunikacije policije sa svim subjektima u društvu, a naročito sa predstavnicima vjerskih institucija,koje imaju veoma značajno mjesto u našim zajednicama. Takođe je ukazao na činjenicu da on lično, kao i svi policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, stoje na raspolaganju svim predstavnicima vjerskih institucija, sa ciljem rješavanja određenih situacija i problema, te iskazao spremnost za nesebičnu podršku u radu i djelovanju Srpske Pravoslavne crkvene opštine Zenica.