Korona virus ušla i u FK Mladost Doboj Kakanj

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja 17. juna je startala s pripremama za narednu sezonu. Nekolicina igrača je otišlo, došlo je par novih, a ono što je sigurno da će ovaj klub naredne sezone u Premijer ligi imati najmlađu ekipu.

Ipak za Mladost će velika glavobolja biti kako saznaje SportSport.ba pojava koronavirusa, koji je potvrđen kod jednog igrača. Njegov nalaz jutros je bio pozitivan, a ovu informaciju nam je za naš portal potvrdio i direktor kluba Enes Bistrivoda.

“Riječ je o nogomtašu iz Sarajeva, ne želim da mu ime spominjem, on je pozitivan, dok će još trojica igrača koji su s njim putovali autom na treninge u samoizolaciji i pratit će se njihovo stanje. Oni sada nemaju nikakve simptome, ali vidjet ćemo kako će se situacija odvijati. Zdravstvena služba je stalno u kontaktu s nama i igračima, svakako da će nam ovo poremetiti brojne planove. Zaštitili smo ostale igrače, ne želimo nikoga ugroziti ima tu i starijih ljudi, tako da smo maksimalno oprezni”, ističe Bistrivoda.

Zbog ove situacije upitne su i dogovorene prijateljske utakmice

“Mi ćemo dalje svakako upoznati javnost, te ćemo biti u stalnom kontaktu sa tim igračima, ali i ovim trenutno. Ne znam šta će biti dalje, moramo se konsultovati s medicinskom službom, ali upitne su utakmice protiv Željezničara 5. jula i Bosnom iz Visokog 8. jula. Moramo sačuvati i ostale ljude, jer ne trebamo nikoga ugroziti, dok ne sprovedemo sve epidemiološke mjere usljed ove novonastale situacije sa pozitivnim igračem”, kazao je za SportSport.ba direktor kluba iz Kaknja.