Krajem oktobra koncerti “In memoriam of EKV” u Tuzli, Sarajevu i Mostaru

b_161012132

Publika u Tuzli, Sarajevu i Mostaru će krajem oktobra po deveti put dodirnuti prošlost i dozvoliti da im se vrate kristalna sjećanja konertima “In memoriam of EKV”.

Koncerte “In memoriam of EKV” organizuje Kuća muzike i zabave Panta Rhei, a zakazani su 27. oktobra u Domu mladih Tuzla, 28. oktobra u Cinemas clubu Sloga u Sarajevu, te 29. oktobra u OKC Abrašević u Mostaru, koji počinju u 21 sat u Tuzli i Mostaru, a u Sarajevu u 21:30.

Bend koji oživljava EKV nastao je 2006. godine, osnovan kao fuzija muzičara, članova originalne postave i ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda.

Članovi benda koji će svirati na koncertima su: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u koji je u bend došao 1991. godine i svirao na albumima “Dum dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu “Kao u snu”; Dragiša Uskoković, koji je svirao na albumima i velikom broju svirki uživo u to vrijeme; Nemanja Dašić, vokal i gitara; Dejan Tomović Tomke na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu Vampiri te Teodor Jani na gitari, ekscentrični Grk zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu “Ljubav”, ujedno je i producirao albume “Ljubav”, “Samo par godina za nas” i “Dum dum”, a najpoznatija uloga mu je u pjesmi “7 dana” gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

Karte će se od 13. oktobra naći u pretprodaji u Cinemas clubu Sloga, za koncert u Sarajevu, po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta bit će 15 KM. Za tuzlanski koncert pretprodaja karata počinje 14. oktobra u CD shopu Mido na Korzu po cijeni od 9 KM, a na dan koncerta 12 KM, a u Mostaru pretprodaja počinje 14. oktobra u OKC Abrašević i u trafici na Rondou po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta 15 KM.