Kreativna učiteljica Marlena Brkić svim svojim prvačićima poslala pisma za kraj školske godine

Učiteljica Katoličkog školskog cetra Sv. Josip u Sarajevu Marlena Brkić priredila je iznenađenje za svoje prvačiće koji zbog pandemije koronavirusa nisu mogli doći na svečanu dodjelu diploma.

Ove školske godine su izostali graja, vika, smijeh i sreća zbog odličnih ocjena u knjižicama. Učiteljica Malena Brkić dosjetila se kako da svoje učenike iz Ic obraduje i pohvali ih za sav uloženi trud tokom školske godine.

Ona je svojeručno napisala 28 pisama i individualno se obratila svakom djetetu pohvalivši ga za marljiv rad. Učiteljica nije zaboravila ni roditelje pa im se zahvalila za pomoć u online nastavi.

 

“Našli smo se u velikom izazovu zvanom online nastava, kada su prvačići baš trebali savladati početno čitanje i pisanje. Uz dosta truda, uloženog napora, otkrivanja digitalnih alata u razgovoru s kolegicom i prijateljicom Naidom Gadžo iz OŠ Aleksa Šantić, koja je svojim učenicima slala pisma, shvatila sam da takva vrsta pohvale djeci pri usvajanju pismenosti bi mnogo značila, uz jedan označivač kada čitali omiljenu knjigu. Vidjevši učiteljicin je dodatni motiv za vježbu pisanja. Većina djece, nije do sada nikada ni primila pismo. Zaista, marljivost i odgovornost djece i roditelja pri radu tijekom online nastave bila je ogromna i najmanje što učiteljica može je pohvaliti. Najveća zasluga ide roditeljima, kojima se od srca zahvaljujem. Nadam se da će ovo biti inspiracija svim učiteljicama i tražiti od djece ‘ono uvijek više’, što je i moto naše škole”, kazala je Brkić.

U svakom pismu bio je i ručno izrađen poklončić kojim je učiteljica nagradila svako dijete. Većina prvačića je prvi put u životu dobila pismo na svoje ime.

“Skakali su od sreće što ih se učiteljica sjetila i pohvalila ih, a spoznali su i vrijednost ručno pisanog pisma”, kazao je jedan roditelj.

Kako bi zahvalili svojoj učiteljici Marleni za požrtvovanost, brigu te prelijep gest koji ih je neizmjerno obradovao, dječica su zajedno s roditeljima sačinila video od fotografija s pismima koja su im stigla od učiteljice.

Nasmijana lica djece dok drže pisma koja im je poslala učiteljica dovoljno govore koliko je Brkić uspjela obradovati svoje pčelice, kako ih odmilja zove.