Kuglaši Rudara iz Kaknja poraženi od Hercegovca iz Bileće rezultatom 5:3

U 18.kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kuglaši Rudara poraženi od Hercegovca iz Bileće rezultatom 5:3

Nermin Hrustemović i Dinko Dundić najuspješniji kuglaši Rudara

Nakon četiri uzastopne pobjede, od kojih su najznačajnije one protiv aktualnog prvaka i dotad neporažene ekipe Posušja i favorizirane  banjalučke Revite, kuglaši Rudara su neočekivano poklekli u dvoboju protiv Hercegovca , koji zbog neuvjetne dvostazne kuglane u Bileći svoje zvanične utakmice igraju u Mostaru.

Premda je rezultat poslije tri izmjene bio neriješen (3:3) ekipa Hercegovca je na osnovu više oborenih  čunjeva  osvojila dva poena i na kraju zasluženo trijumfovala.

U prvoj seriji Dinko Dundić (592) je bio uspješniji od veoma učinkovitog Branka Fimića(584), dok je prvi poen za Bilećane osvojio Miodrag Parežanin, koji je oborio 25 čunjeva više od Amara Alagića.

I u drugoj izmjeni obe ekipe su osvojile po jedan poen. Zoran Ivanović (581) bio je bolji od Davuda Alajbegovića(523), a Kemal Karahodžić (532) od Darka Gojkovića i rezultat je ostao u egalu (2:2).

Pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj izmjeni. Poen za Rudar osvojio je raspoloženi i pouzdani  Nermin Hrustemović(592), koji je za 25 čunjeva bio uspješniji od Predraga Vojinovića(567), dok je iskusni Milivoje Trklja (554) iskoristio podbačaj Amira Karahodžića (529) i osvojio treći poen za svoj tim, što je uz dva poena dobivena zbog više oborenih čunjeva  suigrača bilo dovoljno za trijumf i velika tri boda .

Interesantno je istaći da su najveći pojedinačni učinak imali Rudarevi reprezentativci Dinko Dundić i Nermin Hrustemović, koji su imali identičan rezultat od 592 oborena čunja. Na žalost, to nije bilo dovoljno da Rudar izbjegne poraz i nastavi svoju seriju uspjeha.

Hercegovac – Rudar 5:3 (3.358:3.298)

Kuglana „Devetka“ u Mostaru. Igrano bez gledatelja. Glavni sudija: Dario Krešić(Mostar).

KK „HERCEGOVAC“ (Bileća): Branko Fimić 584, Miodrag Parežanin 555, Zoran Ivanović  581, Darko Gojković 517, Predrag Vojinović 567, Milivoje Trklja 554.

KK“RUDAR“: Dinko Dundić 592, Amar Alagić 530, Davud Alajbegović 523, Kemal Karahodžić 532, Nermin Hrustemović 592, Amir Karahodžić 529.

(Kakanjlive/KakanjinfoSPORT)