Lutkarski program za djecu, dani poljoprivrede, odbojka za najmlađe i komična predstava “Čorba od kanarinca” drugog dana na “Kakanjskim danima 2022”

U parku Doma kulture u Kaknju jučer je među pedesetak posjetitelja upriličen događaj za djecu, odnosno promocija knjiga za djecu “Lutkarski performans i radionice izrade lutaka”. Ovo je bio prvi događaj za djecu a drugog dana manifestacije koja se održava u Kaknju. Naime, u toku dana svi ljubitelji poljoprivrede i poduzetništva u sklopu Kulturno-sportske manifestacije ,,Kakanjski dani 2022” koja se održava od 28.07. –04-08.2022.godine, mogu posjetiti štandove domaćih proizvođača.

“Dani poljoprivrede ipoduzetništva” su idealna prilika da građani posjete štandove i kupe domaće proizvode u periodu od 29.07. do 02.08.2022. godine a u organizaciji Službe za privredu,urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, a u saradnji sa Savezom poljoprivrednih udruženja,,KAP” Kakanj. Za sve Lokacija održavanja manifestacije je šetalište (tzv Mala ulica) na dijelu od TR ,,Kozica,, doraskrsnice preko puta U.O. ,,Capone”. Na manifestaciji će učestvovati kakanjski poljoprivredni proizvođači, poduzetnici, obrtnici i udruženja. DANI POLOPRIVREDE I PODUZETNIŠTVA – 10:00 SATI od 29.07. do 02.08.2022.

U večernjim satima iako je ranije bilo planirano da se predstava održi u 20:00 sati, ista je pomjerena za 21:00 sat. Pred kakanjskom publikom odigrana je pozorišna predstava “Čorba od kanarinca” u velikoj sali Doma kulture Kakanj. “Čorba od kanarinca“ je priča o ljubavi, dinamična komedija, ali i nježna monodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije.Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. Ova predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

Danas prije podnevnih sati su planirane radionice za djecu “Kakanj u srcu”,a poslije 18:00 sati počinje već tradicionalna Ulična troka “Kakanj za 5”, a poslije i promocija knjige “Životopis M.DŽ. RUMI”, autora Elvira Musića.

Odbojka najmlađih u Parku prijateljstva je organizovana sa puno pažnje …

Kakanjinfo.com/Kakanjski dani 2022