Večeras promocija knjige o životu Mevlane Dželaluddina Rumija

Život jedne od najznačajnijih ličnosti u kultunoj historiji muslimana biti će tema večerašnje promocije knjige, Mevlana Dželaluddin Rumi – Životopis. Radi se o autorskoj knjizi dr. Elvira Musića, koji je nakon dugogodišnjeg prevoditeljskog rada, odlučio napisati knjigu o čovjeku čiji stihovi se već stoljećima kazuju širom Bosne i Hercegovine. 

Promocija će se održati u sklopu manifestacije Kakanjski dani, a učestvovat će autor i profesor Sead Šemsović. Promotori će govoriti o značaju Dželaluddina Rumija za čitatelje u Bosni i Hercegovini, o njegovoj Mesneviji, kao i zanimljivim detaljima iz života koji su i danas itekako aktuelni. 
Osim promotora, u programu će učestvovati i svirač naja te recitatori koji će goste obradovati odabranim stihovima iz Mesnevije i drugih Rumijevih djela. 

Promocija će početi u 20:30h u prostorijama KSC Kakanj. 

Napomena:

Zbog vremenskim prilika promocija knjige bit će u Maloj sali Doma kulture Kakanj. Večeras (30.07.2022.godina), u 20:30 sati. Učesnici: – Elvir Musić, autor- prof.dr. Sead Šemsović, promotor

Ovu promociju upotpunit će izvedbe Jasmina Mirca na muzičkom instrumentu naju i recitacije Mesnevije u izvedbi učenice kakanjske Gimnazije, Edite Škulj.

Budimo zajedno dio priče manifestacije “Kakanjski dani 2022”!

Kakanjinfo.com