Ministar Isak: Mještani Babinskog sliva zaslužuju modernu cestu!

OBJAVLJEN TENDER ZA REKONSTRUKCIJU CESTE ZENICA-BABINO

Ministar Isak: Mještani Babinskog sliva zaslužuju modernu cestu!

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak je potpisao Tendersku dokumentaciju za objavu javne nabavke milion KM vrijednih radova II faze rekonstrukcije ceste Zenica – Babino koja se nalazi u okviru regionalne ceste R457.
„Nakon što smo uspješno završili rekonstrukciju I faze i izgradili modernu saobraćajnicu na prvih 1,2 km ove ceste, te potpisali 2,5 miliona KM vrijedan četverogodišnji Okvirni sporazum i ugovorili ovogodišnje redovno održavanje pa izdali naloge za hitne sanacije ovog puta u kojeg niko godinama nije ništa ulagao, evo u prilici smo raspisati tender za izbor izvođača rekonstrukcije naredne dionice. Nećemo se zaustaviti na ovome. Nastavit ćemo ulagati u čitav ZDK i u ovu cestu“, kaže ministar Arnel Isak koji dodaje da će ne nastaviti boriti za interese građana i neumorno raditi na poboljšanju stanja ove značajne putne komunikacije.
„Nekoliko hiljada mještana naselja u slivu Babine rijeke zaslužuju bolje uvjete za život nego što ih danas imaju. Tu prvenstveno mislim na bolju putnu komunikaciju, kao i u poboljšanje drugih pretpostavki adekvatnog ambijenta za kvalitetan život i privređivanje, a za što ću se zalagati i nakon pobjede na Lokalnim izborima u novembru“, kaže ministar Isak, koji je i kandidat Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) za gradonačelnika Zenice.