Šokantno: Šefica kabineta gradonačelnice iz Visokog teško optužila hatiba Islamske zajednice!

Dinka Omanović, šefica kabineta gradonačelnice Visokog Amre Babić, na svom facebook profilu teško je optužila uglednog hatiba Islamske zajednice Visoko hadži Mesuda ef. Pušku navodeći sljedeće:

“Uzvišeni Allah nas upozorava: „One koji vole da se o vjernicama šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovom i na onom svijetu; Allah sve zna, a vi ne znate“ a posebno one koji koriste ahmediju i mimber kao što je danas bilo na džumi u Grajanima..Razumijem da Puška Mesud penzionisani hodža kojeg se sjećam sa našeg putovanja u Turskoj kada sam mu lično spašavala život, pokušava neostvarene lične ambicije i frustracije rješit kandidaturom vlastite kćerke na listi SDA ali ako je i od njega, previše je zloupotrebljavati džumu. Valjda hodža na džumi daje upute i podučava vjernike a ako je podučavanje vjernika mržnji klevetanju i vrijeđanju e onda AFERIM..”.

I pored toga što su neke džematlije koje su prisustvovale džumi direktno opovrgnuli navode šefice kabineta, ona je i dalje nastavila sa uvredama, potvorama i insinuacijima. A neki od komentatora tj. djeca gradonačelnice su zaprijetili da će ubuduće “snimati sve hutbe”, mada se radi o očitom krivičnom djelu jer je zakonom zabranjeno bilo kakvo snimanje drugih ljudi bez dozvole.

Ispostavilo se, što je šefica kabineta Omanović i sama kasnije priznala, da predmet njene insinuacije nije sama hutba, već navodni razgovor za koji tvrdi da je uslijedio nakon hutbe. No, i pored toga, Omanović je nastavila sa prijetnjama i uvredama.

Da li je na pomolu direktno miješanje vlasti u Visokom u sadržaj hutbi, te da li će ubuduće predstavnici vlasti u Visokom uzeti ingerencije Islamske zajednice, ostaje da se vidi.

U print screenovima mogu se vidjeti uvrede koje su upućene hatibu Islamske zajednice u formi komentara i sami donijeti sud, prije nego što zvanično reaguje Islamske zajednica u Visokom.