MINISTAR ŠABANI RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA KOMUNALNIH I JAVNIH PREDUZEĆA Istaknuto

Na poziv Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona Adnan Šabani, održao je sastanak sa predstavnicima komunalnih i javnih preduzeća sa područja ZDK. Sastanak je imao za cilj razmatranje trenutnih problema i izazova sa kojima se suočavaju pomenuta preduzeća.

Jedan od glavnih problema koji je istaknut tokom sastanka jesu dodatni finansijski tereti  koji ugrožavaju i otežavaju poslovanje ovih ključnih sektora.

Ministar Šabani izrazio je spremnost da zajedno sa Privrednom komorom i navedenim preduzećima radi na identifikaciji konkretnih mjera koje će doprinijeti rješavanju problema. Naglašena je važnost partnerskog odnosa između vlasti, privrede i javnog sektora kako bi se stvorili uvjeti za normalno funkcionisanje.

Sastanak je završen uz obećanje da će se nastaviti redovni dijalog između relevantnih sudionika kako bi se pratila implementacija predloženih rješenja i osiguralo očuvanje stabilnosti i unapređenje životnog standarda građana Zeničko-dobojskog kantona.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline