Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK o apelu porodilja iz Zenice

U vezi sa pismom grupe porodilja ZDK, Grada Zenice i neformalne grupa Mame grada Zenice, objavljenom na portalu www.zenit.ba pod nazivom “Porodilje traže pomoć od gradonačelnika“, Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice obavještava korisnike prava iz socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom da je ovaj saziv Vlade Zeničko-dobojskog kantona uspostavio i zadržao redovnu isplatu svih naknada i pomoći iz Budžeta Kantona.

Isplate naknada i pomoći korisnicima prava iz socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom je redovna svakog mjeseca, i isplaćuje se početkom mjeseca do četvrtog dana u mjesecu.

Sve naknade se istovremeno isplaćuju prema svim općinama/ gradu u kojima je uspostavljeno trezorsko poslovanje ili prema centrima za socijalni rad.

Posljednja uplata iz Ministarstva finansija je bila 04. jula 2017. godine i dalje transakcije prema korisnicima isključivo zavise od grada/općina ili centara za socijalni rad.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice