Mjesto energetskog sektora BiH je da bude lider u regionu

Tokom ceremonije je potpisan i ugovor o međusobnoj saradnji turskog IZFAS-a i Tuzlanskog sajma, kojim je definisan partnerski odnos Sajma ENERGA i Međunarodnog sajma rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije ”MINEX 2019” koji se održava u Izmiru

U Centru ”Skenderija” u Sarajevu svečano je otvoren Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ”Energa 2018” na kojem će se predstaviti 120 izlagača iz 11 zemalja i 200 učesnika konferencijskog dijela programa, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jedinstvenom energetskom događaju u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje već osmu godinu za redom, a drugu kako se održava u Sarajevu, tretira oblasti bliske energetici, pratećoj industriji i zaštiti okoliša.

Tokom ceremonije je potpisan i ugovor o međusobnoj saradnji turskog IZFAS-a i Tuzlanskog sajma, kojim je definisan partnerski odnos sajma ”Energa” i Međunarodnog sajma rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije ”Minex 2019” koji se održava u Izmiru, u Turskoj.

Predsjednik Uprave organizatora sajma Zlatko Alidžanović, jedan od potpisnika sporazuma izjavio je kako sporazum predstavlja novi iskorak sajma Energa.

”Ovim sporazumom, Energa izlazi na međunarodno sajamsko tržište”, pojasnio je Alidžanović.

Predstavnica organizacije IZFAS iz Turske Gul Sener izjavila je kako su tu da jačaju saradnju dvije zemlje.

”Danas smo ovdje da se sastanemo i da bude početak naše buduće saradnje. U Izmiru svake godine organizira se više od 30 sajmova i veliki dio njih je na međunarodnom nivou. Izmir je sajamski grad”, podsjetila je Sener.