Mladost DK domaćin susreta ženskih juniorskih reprezentacija BiH i Crne Gore

zenska-reprezentacija-bih-5-u18

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u okviru prvog kola UEFA razvojnog turnira na stadionu ”MGM Farm Arena” u Doboju ugostiti reprezentaciju Crne Gore.

„U-18“ reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se u nedjelju 21.08.2016. godine u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje se pripremaju za UEFA razvojni turnir na kojem će, pored našeg tima učestvovati Crna Gora, Hrvatska i Makedonija.

Selektor Nikola Nikić smatra da će predstojeći susreti biti od koristi za reprezentaciju:

„Okupili smo se i spremamo se za turnir koji će biti izuzetno kvalitetan. Dobra stvar je što nam je NS/FS BiH omogućio da odmah poslije turnira igramo i prijateljski meč u Austriji, tako da ćemo uvezati četiri kvalitetne pripremne utakmice. Pravila UEFA razvojnog turnira nalažu da sve igračice moraju imati određenu minutažu tako da ćemo ih sve upoznati i imati jasnu sliku o timu pred ono najvažnije, a to su kvalifikacione utakmice koje nas očekuju u oktobru.“

Nakon što je u maju ove godine naš klub ugostio U-16 reprezentacije BiH i Litvanije, Općini Kakanj i FK ”Mladost DK” je pripala čast da budu domaćini prvog susreta ženske U-18 reprezentacije koja će u okviru UEFA razvojnog turnira igrati protiv Crne Gore.

”Čast nam je i zadovoljstvo da po drugi put budemo domaćini jednoj našoj reprezentativnoj selekciji. Općini Kakanj i našem fudbalskom klubu je pripala čast da ugostimo žensku U-18 reprezentaciju i vjerujem da će naš tim slaviti. Građane Kaknja pozivam da u što većem broju dođu na stadion u Doboju sutra od 16:30 H i da pruže podršku našim djevojkama.” – rekao je u izjavi za fkmladost.ba direktor Mladosti, Enes Bistrivoda.

Prvi meč u okviru UEFA razvojnog turnira bh. juniorke će odigrati protiv Crne Gore sutra u 16:30 sati na stadionu ”MGM Farm Arena” u Doboju. Ulaz je besplatan.

(fkmladost.ba)