MNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U KAKNJU

Jučer su upriličene razne aktivnosti u Kaknju, od kojih sastanak s predstavnicima kakanjskih mjesnih zajednica. Teme razgovora bile su:

Aktivnosti na izradi socijalne karte stanovništva.Socijalna karta će pomoći da se u budućem periodu tačno zna kome je, u kojoj mjeri i koja vrsta pomoći potrebna, kako bi se adekvatno reagiralo na sve izazove u domeni socijalne zaštite.

Odluka Općinskog vijeća kojom se zabranjuje svaka vrsta spaljivanja bilo čega na otvorenom prostoru.Moralo se reagirati jer svake godine imamo desetine požara nastalih zbog nekontrolisanog spaljivanja. Pri tome nastaju velike štete. U tom smislu važan je i aspekt zaštite okoliša.

Upriličen sastanak sa direktorima osnovnih škola iz Kaknja i vrijednim članicama UŽOK-a koje su izradile preko 5.000 zaštitnih maski za kakanjske školarce, i to: 3.695 za učenike osnovnih škola i 1.390 za srednjoškolce.

UŽOK je godinama primjer humanosti i rada za opće dobro. Primjer kako NVO treba djelovati u jednoj lokalnoj zajednici. Mi jesmo pomogli rad UŽOK-a ali smo dobili mnogo više od toga da smo se opredijelili kupovati maske za školarce. Uzajamna podrška nam je svima potrebna.