Tužilaštvo ZDK :U Gradskoj upravi Visoko i Ekoenergiji izuzeti dokumenti za predmet o zloupotrebi položaja ili ovlaštenja

Nakon ranije objavljenih informacija da su policijski službenici Federalne uprave policije danas ušli u zgradu Gradske uprave Grada Visoko i prostorije Javnog preduzeća ‘Visoko Ekoenergija’ d.o.o. Visoko, iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su nam ove informacije.

Dodatno, za Visoko.co.ba iz ovog tužilaštva otkrili su i detalje, odnosno informacije zašto je jutros vršeno izuzimanje dokumentacije u Gradskoj upravi Grada Visoko.

“Općinski sud u Visokom, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva ZDK-a izdao je naredbu za privremeno oduzimanje predmeta, odnosno originalne dokumentacije od Gradske uprave Grada Visoko i JP Visoko Ekoenergija d.o.o. Visoko, u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica u predmetu koji se u ovom Tužilaštvu vodi protiv određenih lica u Gradskoj upravi Grada Visoko, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1, u vezi sa članom 31. KZ FBiH.

Oduzimanje predmeta po naredbi suda trenutno se vrši od strane ovlaštenih službenih lica – Federalne urpave policije, Detašman Zenica, nakon čega će isti biti dostavljeni ovom Tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu”, kazali su nam iz Tužilaštva ZDK-a.

Visoko.co.ba