MUP ZDK uspostavio dodatnu lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata

Zbog povećane potrebe građana za izdavanjem, odnosno zamjenom ličnih dokumenata, te zbog izbjegavanja gužvi u šalter-sali Odsjeka za administraciju Zenica, od ponedjeljka, 22.04.2024. godine, građanima će biti stavljena na raspolaganje dodatna lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

zdk.ba

– Cilj nam je da s novom lokacijom za izdavanje ovih dokumenata smanjimo gužve, koje sam zatekao odmah prilikom preuzimanja ministarske pozicije. Na inicijativu gradske vijećnice Emine Babić, pristupili smo rješavanju ovog problema kako bi našim građanima omogućili što lakše i brže izdavanje potrebnih dokumenata – naveo je ministar MUP-a ZDK Emir Vračo. 

Dodatna lokacija za izdavanje ličnih dokumenata nalazi se u prizemnom dijelu sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, sa ulazom iz pravca Ulice Dr. Safvet-bega Bašagića i tu će građani Zenice moći preuzeti izrađene lične karte, potvrde o prebivalištu (prema ranijoj terminologiji CIPS potvrde) i uvjerenja o mjestu prebivališta.

Putne isprave, vozačke dozvole i saobraćajne dozvole i dalje će se dobivati u šalter-sali Odsjeka za administraciju Zenica gdje će se vršiti i podnošenje zahtjeva za izdavanje svih ličnih dokumenata.

– Građani su satima, čak i na ulici znali čekati na red da dođu do dokumenata, a s novim šalterom ove gužve ćemo znatno smanjiti. Kvalitet usluge koje nude šalter sale Odsjeka za administraciju moraju biti na što većem nivou kako bismo ispunjavali ono zbog čega smo tu, pružanje kvalitetne usluge našim građanima. Ovo je nastavak aktivnosti unapređenja rada odsjeka MUP-a ZDK i u narednom periodu idemo ka novim poboljšanjima našeg rada, sve za dobrobit građana – istakao je ministar Emir Vračo.

Press služba ZDK