Premijer Nezir Pivić ugostio najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija ugostili su u kabinetu premijera najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju i potpredsjednika Ski kluba ZE-2010 dr. Haruna Hodžića.

zdk.ba

Dvadesetčetverogodišnja alpska skijašica iz Visokog ove godine je ostvarila sjajne rezultate kojima je privukla pažnju ljubitelja skijanja širom svijeta. Posebno se izdvaja pobjeda u Europa kupu te osvojeno 4. mjesto Svjetskog kupa, što je najbolji rezultat bh. skijanja u historiji. Skijašku sezonu 2023/24. je završila prva na svijetu u spustu i druga u Super-G za 1999. godište.

Premijer Pivić je čestitao Muzaferiji impresivne rezultate, rekavši da je opredjeljenje Vlade da napravi iskorak u podršci sportu, a posebno u finansijskom smislu, tako da naredne godine planira značajno povećanje budžeta za sport.

Najavio je da će Vlada i resorno ministarstvo finansijski podržati trenažni proces Elvedine Muzaferije, nagasivši da postoji čvrsto opredjeljenje da se što prije mijenja postojeći pravni okvir kako bi se omogućila mnogo veća finansijska podrška vrhunskim sportistima koji postižu zapažene rezultate na svjetskim takmičenjima.

Press služba ZDK