Musemić: Dao sam spisak igrača koji mogu da idu, nisam zadovoljan samo sa opstankom

600_1476551359musemic-mladost

Iako su na početku sezone bili hit prvenstva, nogometaši Mladost iz Doboja kod Kaknja polusezonu su završili na osmom mjestu. Dobojlije imaju 22 osvojena boda, a bar za sada su sigurni kada je opstanak u pitanju.

“Prozivka bi trebala biti između 10-15. januara. Imamo dovoljno vremena, a bit će promjena u igračkom kadru. Ima igrača koji mogu da idu, a sad šta ćemo dovesti to ćemo vidjeti. Teško je sada na zimu naći igrača, a mnogo zavisi i od našeg predsjednika. Ne bih o imenima, ali dao sam predsjedniku spisak koji igrači mogu da idu.

Ne znam kakve oni imaju ugovore”, kazao za SportSport.ba šef stručnog štaba Mladost DK Husref Musemić.  Musemić je mišljenja da se njegov tim ne može uključiti u borbu za prvih šest mjesta.

“Teško se možemo uključiti u borbu za prvih šest. Razmišljanja predsjednika su da smo obezbijedili opstanak, ali ja se ne bih složio sa tim. Trebamo biti ozbiljni jer su još 42 boda u igri. Šansu možemo tražii preko kupa, pa da uz 2-3 pojačanja  nešto napravimo”, dodao je iskusni stručnjak.
(sport)