Musemić: Ulogu favorita prepuštamo Širokom

husref-i-dejan

Fudbaleri Širokog i Mladosti će u nedjelju na Pecari odmjeriti snage u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dobojani su u prvom međusobnom okršaju ove sezone savladali Širokobriježane rezultatom 3:1, a trener Mladosti Husref Musemić je svjestan da će njegov tim ovaj put imati mnogo teži zadatak i ulogu favorita prepušta domaćim igračima.

”Ulogu favorita prepuštamo Širokom. Mislim da smo mi u posljednjih mjesec dana podigli nivo forme i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. U tim su se nakon kartona vratili Galić i Ramović i što se tiče posljednjih šest-sedam kola mislim da je sada najbolja situacija, da najviše igrača imamo na raspolaganju. Vidjet ćemo da li će to biti dovoljno da napravimo dobar rezultat.” – rekao je trener Musemić na press konferenciji.

”Očekuje nas teška utakmica protiv dobrog protivnika. Vjerujem da možemo odigrati kvalitetan meč i kući se vratiti sa bodovima.” – rekao je Dejan Maksimović u svom obraćajnu novinarima.

Duel između Širokog i Mladosti igra se u nedjelju 4. decembra 2016. godine sa početkom u 16 sati. Ovaj susret će suditi Tomislav Čuić iz Tomislavgrada sa asistentima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Sretenom Udovičićem (Prijedor), dok je četvrti sudija Zoran Grbić (Prijedor). Za delegata susreta imenovan je Haris Gvozden iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

E.Škulj/fkmladost.ba