Muzej Kaknja organizira časove historije o temama koje se odnose na Odbrambeno-oslobodilački rat 1992-1995.godina

Muzej Kaknja gotovo svakodnevno organizira časove historije za mlađe naraštaje i sve druge zainteresirane o temama koje se odnose na Odbrambeno-oslobodilački rat 1992-1995.godina. Predavači u Muzeju su ratni komandanti, komandiri i borci, kao i historičari, a časovi se organiziraju u prostoru stalne postavke predmeta iz perioda rata. Poziv za sve zainteresirane je otvoren, stoga ukoliko želite prijaviti svoj dolazak ili dolazak određene grupe pozovite 032/771-920. Prisustvo časovima historije je besplatno.

Časovima historije danas će prisustvovati dva odjeljenja  iz Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj u vremenskim terminima od 10:10 h i 12:40 h.

Časovi historije se organiziraju u okviru projekta “Mjesec ratnih godina”. U okviru ovog projekta, u ponedjeljak 5.marta održane su i dvije radionice za djecu sa nazivima “Izrada ratnih krpenih lutki” i “Izrada pištolja, mačeva i strijela”, a prije nekoliko dana su otvorene i dvije gostujuće izložbe sa nazivima “Lični predmeti iz opkoljenog grada” i “Ratni dnevnici – Svjedočanstva života”.

  

U ponedjeljak 5.marta predvači su bili ratni komandant Fahrudin Aletović i kustos Muzeja Kaknja