Na 27 lokacija RADARSKE KONTROLE na putevima ZDK

radarska-kontrola-748x330

Objavljujemo spisak 27 lokacija RADARSKE KONTROLE na putevima M17 i M4 u ZDK

Na zamolbu vozača koji prolaze ili žive u Zenici i ZDK, kontaktirali smo MUP Zeničko-dobojskog kantona, te ih pitali da li je javan podatak o lokacijama na kojima se nalaze mobilni radari u ovom kantonu. Odgovor prenosimo u nastavku.

Podsjećamo, stacionirani (fiksni) radari su na M17 magistralnom putu u Donjoj Vraci (kod bus stanice) kod Zenice, Brankovićima (Zovko/Fis) kod Žepča, Misurićima – Maglaj (raskrsnica na ulazu u grad)  i Šijama kod Tešnja. 

Ljubaznošću Semira Šuta, policijskog komesara MUP-a ZDK i portparola MUP-a Aldine Ahmić, objavljen je spisak naseljenih mjesta na magistralnim putevima M17 i M4 u kojima se može nalaziti jedna od mobilnih kamera/ekipa MUP-a ZDK. Radi se o 27 tabli na 24 lokacije na dva glavna, magistralna puta u našem kantonu.

Dnevni raspored radara možete pratiti NA OVOM LINKU, nakon što odaberete opciju ZDK-Zeničko-dobojski kanton.

VAŽNO UPOZORENJE: -Ovo su lokacije na kojima MUP ZDK planski postavlja radare, radi regulacije brzine i povećanog broja prekršaja.

Ovo nisu JEDINE lokacije i MUP ZDK ima zakonsko pravo, utemeljenje i mogućnosti da radare postavi i na drugim dijelovima ove dvije saobraćajnice, kao i drugim gradskim, međugradskim i regionalnim putevima!

Također, osim gore naznačenih dnevnih obavještenja o radarskim kontrolama postoji opcija nenadanih, iznenadnih kontrola na drugim lokacijama. Sve informacije ovdje objavljene imaju informativni i isključivo preventivni karakter. 

radari-spisak