Na sutrašnju Rudarijadu su svi pozvani!

U subotu sa početkom u devet sati i 30 minuta počinju programski sadržaji Rudarijade, koja se ove godine održava u Kaknju. Sindikat radnika rudnika uglja Kakanj poziva građane Kaknja da prisustvom programima Rudarijade uveličaju ovu rudarsku manifestaciju.

Rudarijada počinje prijemom predstavnika Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja Federacije BiH iz rudnika: Kreka, Gračanica, Zenica, Bila, Đurđevik, Breza i Kakanj.

U 10,00 sati planirano je polaganje cvijeća na spomenik poginulih rudara, a odmah nakon toga i na spomen obilježja u gradskom parku.

Svi učesnici Rudarijade će u defileu proći gradskom jezgrom do sportske dvorane, gdje je svečano otvaranje zakazano u 11,00. Očekuje sa da pored učesnika Rudarijade činu otvaranja prisustvuju i građani Kaknja koji će ovaj dan posvetiti praćenju sportskih takmičenja u malom nogometu, odbojci, stonom tenisu, šahu i pikadu.

I Muzej Kaknja je za ovu priliku pripremio otvaranje Arheološke zbirke, što je predviđeno, odmah nakon svečanosti otvaranja Rudarijade.

Poslije cjelodnevnih takmičenja i druženja planirano je da Rudarijada bude zatvorena dodjelom priznanja za ostvarene sportske rezultate u 18 sati i 30 minuta.