Načelnik Kaknja Aldin Šljivo u posjeti JU Mladost: Ozbiljno razmišljamo o proširenju kapaciteta obdaništa

Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio je Javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj. Ova ustanova obilježava 70. godina postojanjai rada ustanove.

U znak dobrodošlice u kakanjskom obdaništu je upriličena i priredba.

V.d. načelnika Aldin Šljivo je ovom prilikom, zajedno s direktoricom Helminom Murtić, obišao prostorije obdaništa kako bi sagledao stanje objekata i potrebe za novim ulaganjima.

“U 2019. godini planiramo realizirati rekonstrukciju dvorišta koje je u lošem stanju, te rekonstrukciju krova na  staroj zgradi. U budućem periodu planiramo realizirati i utopljavanje objekata (fasada, stolarija), rekonstrukciju sistema za grijanje, rekonstrukciju vodovodne mreže, zamjenu rasvjetnih tijela i zamjenu namještaja koji je dotrajao. Paralelno s ovim aktivnostima trebat će razmišljati i o proširenju kapaciteta obdaništa”, rekao je v.d. načelnika Aldin Šljivo.

Ova ulaganja su kontinuitet urađenog u prethodnom periodu. U 2018. godini u fiskulturnoj sali kakanjskog obdaništa je postavljen laminat s termoizolacijom, u trpezariji je zamijenjena podna obloga, te je izvršena zamjena unutrašnje i vanjske stolarije u jednoj radnoj sobi.

Cijena korištenja usluga kakanjskog obdaništa je 50 KM i tako će ostati. Dosadašnje cijene usluga obdaništa “Mladost” bile su 125 i 150 KM, u zavisnosti od uzrasta djece, a namjera Općine Kakanj je bila da se odredi cijena koja će biti prihvatljiva za sve porodice. Troškove rada obdaništa finansira Općina Kakanj.