Danas masovna posjeta i boravak posjetitelja na čistom zraku Bočice i Ponijera

Smog i magla u zimske dane pokriju kakanjsku kotlinu tako de je vikend pravo vrijeme za bijeg u planine. U subotu kakanjski planinari na Bočici organiziraju igre pod nazivom Svi na snijeg, a na Ponijerima je ski staza magnet za dnevno i noćno skijanje

Općina Kakanj će obezbijediti besplatan prevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera i nazad. Pored toga osiguran je i besplatan prevoz za odlazak na Bočicu.

ponijeriskijanjePonijeri

U subotu 19. januara 2019. godine Općina Kakanj će obezbijediti besplatan prevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera i nazad Polazak autobusa je u 9.00 sati, a povratak u 16.00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem telefona s brojem 032/771-800, lokal 882, svakog radnog dana do 14.00 sati.

bocicatekstBočica

U subotu 19. januara 2019. godine biće organizovana jednodnevna manifestacija pod nazivom “Svi na Bočicu”. Na ovom poznatom kakanjskom izletištu, na terenima oko planinarskog doma, biće organizovane sportsko-zabavne igre na snijegu, sankanje, izrada bivaka i skloništa u snijegu. Za sve posjetioce će biti obezbijeđen topli napitak, a za sve učesnike i obrok (grah). Osiguran je i besplatan prevoz za sve one koji se blagovremeno prijave putem telefona s brojem 062/110 874.
Organizator manifestacije je Planinarsko društvo “Bobovac” Kakanj, a pokrovitelj manifestacije je Općina Kakanj.
Pozivamo sve građane Kaknja, svih uzrasta i generacija, da u subotu uživaju u zimskim čarima Bočice i Ponijera te da taj dan provedu na čistom zraku.