Načelnik Nermin Mandra ispratio ekspediciju FK Mladosti na pripreme u Antaliju

Naš, kakanjski premijerligaš, Fudbalski klub “Mladost” Doboj Kakanj, klub koji je svojim sjajnim rezultatima osvojio simpatije bosanskohercegovačke i šire sportske javnosti, finalni dio svojih priprema će obaviti u Antaliji.

Sretan put ekspediciji “Mladosti” jučer je na sarajevskom aerodromu poželio načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Pripreme za nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi BiH odvijaju se u skladu sa prepoznatljivim profesionalnom pristupom nogometnoj igri i sportskom nadmetanju i u dosluhu sa izgrađenim renomeom kluba čiji igrači, stručni štab i uprava srcem igraju i rade za voljeni klub.

U izgradnji takvog renomea Fudbalskog kluba “Mladost” posebne zasluge pripadaju predsjedniku Kluba Mensuru Mušiji i sponzorima kluba koji svojim radom svjedoče ljubav prema sportu i ljubav prema kakanjskom zavičaju.

Ta nesvakidašnja ljubav prema sportu i kakanjskom zavičaju ujedinjuje srca svih 40.000 građana Kaknja i brojnih drugih koji žive van Kaknja, ali ovaj grad doživljaju sa posebnim emocijama.

Našu ujedinjenost u ljubavi prema sportu i kakanjskom zavičaju želimo, trebamo i moramo još više, intenzivnije i naglašenije pokazivati na tribinama kakanjskih sportskih objekata, ali i prilikom gostovanja kakanjskih klubova.

Pojednostavljeno, to znači kada igra FK “Mladost” svi na stadion u Doboj, kada igra “Rudar” svi na stadion pod Vardom, kada igraju kakanjski košarkaši, odbojkaši, rukometaši i svi drugi kakanjski klubovi, svi u dvoranu…

I ne zaboravimo, naša parola je: “Ujedinjeni u ljubavi prema našem Kaknju, ujedinjeni na tribinama, zajedno za uspjeh kakanjskog sporta!”