Naida Delibašić Alagić (NBL) – nosilac liste za općinsko vijeće Kakanj

Nezavisna bosanskohercegovačka lista Kakanj kako saznajemo u Kaknju nema svog kandidata za načelnika, ali je poznato da će nosilac liste za općinsko vijeće biti Naida Delibašić. Kako stvari stoje ove Lokalne izbore u Kaknju neće izgleda ispratiti puno imena za poziciju načelnika Općine a liste za OV će također biti zanimljive.

“Mi još nismo odlučili da li ćemo izaći sa svojim kandidatom ili ćemo nastupati zajedno sa još nekim političkim strankama. U narednom periodu ćemo donijeti odluku kako ćemo nastupiti na lokalnim izborima. Što se tiče kandidatske liste, još uvijek nećemo izlaziti u javnost sa imenima. Tu će biti i poznate osobe kakanjskoj javnosti kao i oni koji će se prvi put pojaviti na listi, pripadnici ARBIH, ljudi iz svih nacionalnih struktura.

Mislimo da ćemo možda i jedini imati listu na kojoj su zastupljene sve nacionalnosti. Smatramo da možemo ponuditi kvalitetne i odgovorne ljude koji su spremni pomoći našoj lokalnoj zajednici svojim predanim radom i angažmanom u istoj. Zasigurno ovo će biti veoma zanimljivi i neizvjesni Lokalni izbori,”, navode izd NBL-a.