Napreduju radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju

Napreduju radovi na realizaciji prve faze izgradnje sportske dvorane u Kaknju.

Radovi obuhvataju konstruktivnu fazu, odnosno izgradnju  AB skeletne konstrukcije sa svim montažnim elementima (AB grede, krovni nosači, temeljne stope, temeljne grede, stubovi, stropne ploče, stropne grede, krovni nosaći i  krovni  termoizolacioni paneli).

Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM. Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu koji ima čak 5 premijerligaša donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Ukupna vrijednost ugovora kojim je definirana realizacija prve faze izgradnje dvorane je 397.800 KM.

Posebne zasluge za izgradnju nove sportske dvorane u Kaknju ima Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je u ovu svrhu do sada odobrila 700.000 KM (isplaćeno 200.000 KM, poslije odobreno još 500.000 KM) obzirom na činjenicu da će nove dvoranske kapacitete koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja. Na ovaj način će biti riješen veliki problem kojeg su imali učenici ove škole zbog nepostojanja sale za tjelesni odgoj.

  

Idejno rješenje nove sportske dvorane u Kaknju

Radove će finansirati i Općina Kakanj.

Izvođač radova na realizaciji prve faze koji je izabran kroz zakonom definiranu proceduru javne nabavke je firma “Inžinjering 1” Jelah.

   

Zabilježeno 3.januara 2018.godine