NASTAVAK ULAGANJA U ZENICU: ZA REKONSTRUKCIJU CESTE KROZ ARNAUTE I IZGRADNJU PJEŠAČKE STAZE KROZ NEMILU IZDVOJENO PREKO MILION KM 

Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša, Adnan Šabani, zajedno sa zastupnikom u Skupštini ZDK, Alenom Kapkovićem, posjetio je danas mjesne zajednice Arnauti i Nemila.

Ove posjete uslijedile su nakon nedavno raspisanog javnog poziva za rekonstrukciju regionalnih cesta R457 Zenica-Varda-Arnauti u dužini od 1,13 km, kao i za modernizaciju ceste i izgradnju pješačke staze kroz naselje Nemila u dužini od 1,6 km.

Inicijativa za ove projekte potekla je od zastupnika Kapkovića, koji istovremeno obnaša dužnost predsjednika mjesne zajednice Nemila. Kapković je također najavio kako je za narednu godinu planirana sanacija ceste od Nemile prema izletištu Bistričak kao i izgradnja biciklističke i pješačke staze na toj dionici.

Ministar Šabani naglasio je kako će se ulaganja u putnu infrastrukturu na području grada Zenice nastaviti i u budućem periodu.

“Nastavljamo raditi na rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture na svim dijelovima grada Zenice kroz koje prolazi regionalna cesta. Naredne godine planirana je sanacija dijela  ceste R457 Zenica-Arnauti na potezu između dva kamenoloma. Bolje ceste stvorit će i bolje uslove za razvoj turizma na području Zenice ali i cijeloga kantona”.

Vrijednost navedenih radova iznosit će preko milion KM bez uračunatog PDV-a.

Navedeni projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture i prometne povezanosti, pridonoseći kvaliteti života građana u ovim zajednicama.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline