Nermin Mandra – Obraćanje biračima: Zaštitimo domovinu!

Nermin Mandra: Ako izdamo svete ideale za koje se borila Armija R BiH na šta ćemo se s ponosom osvrtati u sutonu naših života na ovom prolaznom svijetu

Poštovani birači,
obraćam vam se prije svega kao patriota sa zabrinutošću i zebnjom nad sudbinom naše države Bosne i Hercegovine. Govorim vam iskreno i otvoreno. U svom radu nikada nisam bio populista koji zabavlja javnost pričama o intrigama na političkoj sceni.

Potičem iz naroda koji poštuje i cijeni drugog i drugačijeg i ponosim se tom činjenicom. Tokom obavljanja načelničke funkcije, ali i prije toga, nisam bio neko ko je stalno prisutan u medijima. Nisam pobornik ni velike pompe niti velikih ceremonija presijecanja vrpci. Moja parola je „Manje slikanja, više rada, djela, a ne riječi“.

Nisam ni pobornik širenja straha, ali jesam za ozbiljan pristup i ozbiljno promišljanje o svemu, a posebno o pitanjama opstojnosti naše države BiH koja je okvir za našu slobodu.

Predstojeći izbori su jedni od najvažnih u poslijeratnom vremenu. I sami vidite odakle pušu vjetrovi i ko sve ruši našu državu. Vijekovima se nastoji obezglaviti bošnjački narod u političkom smislu jer se time stvara masa kojom je lako upravljati. Podmetali su nam i domaće izdajnike, nastojali da nas podijele i međusobno zavade.

I danas je tako. Pod plaštom priče o demokratiji među Bošnjacima je instalirano više od 100 političkih stranaka. Treba nas usitniti, podijeliti, zavaditi i učiniti slabim na političkoj sceni. Domaćih izdajnika i autonomaša nikad nije bilo više kao danas. Neprijateljima države BiH najviše i najčešće ciljana meta je Stranka demokratske akcije (SDA) zbog njene čvrste odlučnosti da brani tekovine Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

SDA je ostala vjerni čuvar ideala za koje se borila Armija Republike Bosne i Hercegovine. Zapitajmo se svi, šta bi bio smisao naših ovozemaljskih života ako bismo sad odustali od ideala za koje su živote dali naši šehidi. Ako izdamo takve svete ideale na šta ćemo se s ponosom osvrtati u sutonu naših života na ovom prolaznom svijetu. Zar da pokleknemo danas, a nismo pokleknuli 1992. godine?! Ako 7. oktobra izgubimo bitku za državu hoćemo li moći bez grižnje savjesti pogledati u bijele šehidske nišane kojih ima u svakom našem selu i zaseoku.

Mi u Kaknju i svi građani općina Centralne Bosne, od Vareša do Bugojna i Maglaja, imamo posebnu odgovornost spram države jer se ovdje na našim prostorima rodila srednjovjekovna bosanska država.
Naša želja je da kakanjsku formulu uspjeha koja je donijela brojne pozitivne trendove primijenimo i na višim nivoima vlasti. Osnova svakog uspjeha je jedinstvo i harmonija među političkim subjektima.

Mi smo to napravili u Kaknju i znamo kako takav cilj postići i na višim nivoima.

Budite osviješten i odlučan patriota i 7. oktobra sa biračkih mjesta ponesite poseban osjećaj zadovoljstva jer ste svojim glasom za kandidate SDA poslali poruku dušebrižnicima da je država BiH naša svetinja i da ćemo nastaviti vrijedno raditi kako bi svi narodi i svi građani Bosne i Hercegovine kvalitetnije i bolje živjeli.

Vaš Nermin Mandra