Nesvakidašnje: Nevin robijao umjesto brata blizanca

Andrej Čistjakov (40) iz Rusije tvrdi da je proveo nevin tri godine na robiji zbog zločina koji nije počinio on, već njegov brat blizanac  za kojeg do skoro nije ni znao da ga ima.

Čistjakov tvrdi da ga je policija pomiješala s blizancem i da je nevin odležao robiju.

Andrej je uhapšen kada je imao 18 godina. Tada je odveden iz svog doma u gradu Sokolu na zapadu Rusije i primoran da se priključi vojsci u Volgodskoj oblasti.

Čistjakov tvrdi da je bio optužen za zločin koji je počinjen u Iževsku u centralnoj Rusiji, gradu u kojem nikada nije bio prenosi DailyMail.

“Trebalo je da uhapse drugog čovjeka koji veoma liči na mene. Ubeđen sam u to, nakon što sam video njegovu fotografiju” tvrdi on.

Njegove sumnje dodatno je podgrijalo to što je u zatvoru sreo osuđenike koji su mislili da ga poznaju.

“Rekao sam im da su me pobrkali s nekim. Ali oni su bili uvjereni da me poznaju ” dodaje Čistjakov, koji je odrastao kao siroče.

Nakon što je pušten iz zatvora, Čistjakov je počeo da traži svoju biološku porodicu. Pronašao je sestru koja mu je rekla da je izgubila kontakt s porodicom i potvrdila da ima brata blizanca.

Čistjakov, koji je prije zatvora maštao da postane učitelj i zasnuje porodicu, kaže da mu je sada život uništio brat blizanac kriminalac kog nikada nije sreo.

S obzirom da je bio u zatvoru, sada Čistjakov ne može čak ni stan da iznajmi, jer svi misle da je kriminalac pa sada moli regionalnog tužioca da skine ljagu s njegovog imena.

Osim identiteta navodnog blizanca nije poznato ni zbog čega je Čistjakov robijao i kakav je to zločin zbog kojeg ne može da iznajmi stan i započne normalan život.