Nigdje nema BOSNE! Vratio se iz SLOVENIJE: Nema osjećaja mira i rahatluka vani, BAJRAMSKA BAKLAVA nije ista ovde i tamo

Slatko ćoše – Butik slatkiša “Kristal”

I upravo na javnim mjestima, gdje su se sreli i zagrlili Istok i Zapad, otvoreni su prvi moderni slastičarski obrti. Mnogi od njih su u Bosnu i Hercegovinu došli s juga Evrope. Jedan takav je došao u Busovaču s Kosova.

Porodična tradicija duga tri i po decenije.

Ovaj dućan je 1987. pokrenuo je Abdurahmanov otac i u njihovom vlasništvu je i danas. Već decenijama više od 35.godina sa koljena na koljeno prenose recepte domaćih slastica, a i ukus je desetljećima isti.

Butik slatkiša

Abdurahmanova porodica je uvijek držala porodični mini butik u kojem su se proizvodili lizala, bomboni, keksi, rahatlokumi i tahan-halva kao i velika lizala s natpisima imena ili po želji. Vjerovali ili ne kako god Vi zaželite on to ispiše na slastici koju proizvodi.

Jeste li ikad čuli za SLATKI BUTIK – SLATKO ĆOŠE ⁉🙂❤ Veseli i nasmijani Abdurahman je priča za sebe….Svaka mu čast… SRCE LIZALO – ZA mog TATU,MAMU, moje ZLATO , MOJU tetku, MOMKA, DJEVOJKU, SIMPATIJU… PREDIVNO

Slatko ćoše je ustvari druga verzija naziva koji čuva svoj neki stari tradicionalni naziv za ovu vrstu slastice, a to je Slatki butik “Kristal” iz Busovače.

U ovom videu razgovarali smo sa prodavačem i proizvođačem slatkiša iz Busovače koji je bio na jednom Sajmu u Zenici, koji sasvim na veoma zabavan i gostoprimljiv način prolaznicima prodaje slastice.

Primjetno je da nas je malo nažalost zezao zvuk mikrofona na ovo slatkom videu. Ali šta je tu je video je tu, iskreno od duše.

Ukoliko znate, doživjeli ste ili živite zanimljivu priču, i htjeli biste je podijeliti javno, pošaljite nam mail na: [email protected]

Pridružite se kanalu i pogledajte JOŠ jednu zanimljivu priču iz NARODA.

Kontakt: [email protected]

Dozvoljeno preuzimanje sadržaja svim medijima samo uz embed videa u članku koji se objavljuje na portalu ili web stranici.

Živi i zdravi BILI