Nijemci su se nadali da BiH i Poljska neće igrati u Zenici!

Nakon duže vremena fudbalska reprezentacija BiH će odigrati jedan domaći meč. Pauza od desetak mjeseci će biti okončana duelom sa Poljskom.

Popularni Zmajevi će Poljake dočekati na Bilinom polju, iako su se u Njemačkoj nadali da se utakmica 2. kola Lige nacija igra van teritorija BiH.

Ugledni list Kicker je objavio vijest kako su u Herthi prošle sedmice dobili dva signala i tiču se (ne)igranja napadača berlinskog kluba Krzysztof Piatek.

Prva opcija je bila da se lokacija utakmice pokušava premjestiti van granica BiH na mjesto koje nije rizično zarazom od koronavirusa, a druga da, ukoliko se ne realizuje prva, Piatek uopšte ne doputuje u Zenicu.

Na kraju lokacija utakmice nije promijenjena, ali je Piatek svejedno doputovao u našu zemlju što se uopšte nije dopalo čelnicima Herthe.

“Nažalost prva opcija nije realizovana, a Krzysztof je otputovao u Bosnu, što je suprotno dogovoru”, rekao je menadžer Herthe Michael Preetz.

Kada se Piatek vrati u Njemčaku čeka ga petodnevni boravak u karantinu jer je stigao iz rizičnog područja što znači da neće moći igrati u meču DFB Pokala protiv Braunschweiga u petak.

sportsport